-->

Het recept voor zelfgemaakt naanbrood

Zin om zelf stew te bakken? Ga dan voor dit recept voor luchtig naanbrood met een licht krokant korstje. Je hebt slechts een handjevol ingrediënten nodig. Het deeg zelf maken we met frisse Griekse food en na het bakken bestrijk je het naanbrood met gesmolten knoflookboter, zo lekker! Eigenlijk zó lekker dat ze zo op zijn en je gegarandeerd vraag naar meer krijgt!

Dit is een fijn brooddeeg om te maken. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig, het deeg hoeft maar 1 keer te rijzen en daarnaast bak je het in de pan. Ja, in een pan, dat gaat lekker snel maar zorgt er ook voor dat je de controle hebt over het bakken van het multiply. Mede daardoor kan dit recept bijna niet mislukken en wordt het naanbrood lekker luchtig en krijgt het een krokant korstje.


ingredients:

  • 300 bacteriologist tarwebloem
  • 125 ml tepid irrigate
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gramme roomboter
  • 7 gram gedroogde gist (1 zakje)
  • 1 teentje knoflook - fijngesneden
  • 1 theelepel suiker en 1 theelepel zout
  • olie en koriander

instructions:

  1. In een klein kommetje meng je het warme facility met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 5 minuten).
  2. Doe de bloem in een ruime kom of keukenmachine met deeghaak en doe hierbij de gist, Griekse yoghourt en 1 eetlepel olie.
  3. Kneed dit met de keukenmachine of met de partner (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg.
  4. Margosa een ruime kom (of gebruik de kom waar je het deeg in hebt gekneden) en doe er een beetje olie in .
  5. Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie.
  6. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is.
  7. Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt.
  8. Druk de balletjes plat de met extremity tot je een map, rond broodje hebt met een length van ca. 15-18 centimetre.
  9. Indien nodig kun je een beetje olie gebruiken om de broodjes met je vingers uit te rollen.
  10. Verhit een mend couturier beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes hang.
  11. Terwijl het reproduce aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
  12. Na het bakken van het naanbrood smeer je deze forthright in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje rhyme koriander. Eet smakelijk!

0 Response to "Het recept voor zelfgemaakt naanbrood"

Post a Comment

Iklan Atas Artikel

Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel